Tirsdagsvondt

18 des

Og idet jeg hører stemmen hans, så vet jeg at ting aldri vil bli det samme. Jeg gråter ikke. Men det blør og river på innsiden.

image

Julestemningen min er borte. Jeg svarer spakt neitakk, når mamma spør om de skal kjøpe et lite juletre til meg. Jeg har bare lyst til å krølle meg sammen i et mørkt hull og bare eksistere for en stund. Uten følelser, tanker eller vondt.

For tiden står ofte stille nå. Og i mellom alle de gode øyeblikkene frøken gir meg, så verker virkeligheten så altfor mye. Mitt livs kjærlighet er ikke lenger her med meg. Han er ikke her for å fortelle meg hvordan dagen hans har vært eller for å gi meg en klem når jeg trenger en oppmuntring. Han er ikke her når jeg vil fortelle noe morsomt jeg har hørt eller for å stryke meg forsiktig over håret rett før jeg sovner.

Stillheten etter kjærligheten hans er overdøvende. Og sengen vår er så uendelig mye større enn før. Puten har fortsatt en grop etter hodet hans, og vannglasset hans har jeg enda ikke orket å fjerne. Bare støvet på vannflaten vitner om at det er en stund siden han sist var her.

Når noen spør meg hvordan jeg har det, har jeg ikke krefter til noe annet enn å svare «bra». Og når gråten river på innsiden og truer med å avsløre hvordan hjertet mitt verker, skyndter jeg meg videre.

Og når det verker for mye på innsiden og ensomheten føles så altoppslukende, så våkner plutselig frøken fra hvilen sin og kikker på meg med sine varme mandelformede øyne. Idet hun smiler til meg – fra øynene til munnen, brer varmen seg gjennom kroppen min og smerten fordamper umiddelbart som om den aldri var her.

Og slik.. Slik går dagene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

eksfruer

Om den kaotiske hverdagen vår

frrrost

Just another WordPress.com site

sagasteinsdotter.blogspot.com

Om den kaotiske hverdagen vår

Henriette Ågren

Journalist. Oslo. Gift. Tvillingmamma til to prøverørsramper.

- Mer enn bare ord -

Just another WordPress.com site

tegnehanne

Om den kaotiske hverdagen vår

Om den kaotiske hverdagen vår

%d bloggere like this: