Tenk hvis.

2 mar

Vi passer ikke inn der, du og jeg. Bak fine servietter og hundre små retter servert på stein og bunter av høy. Vi later som vi skjønner hva kelneren sier, og når han er gått, ler vi sammen bak vinglassene våre. Når vi er ferdige der, løper vi i regnet og finner en liten mørk bule. Vi slenger i oss noen shots fordi vi trenger å roe nervene etter en haug med altfor fin mat, servert med brent høy og svidd gjær.

Det er som om tiden går sakte for et øyeblikk, for mine øyne treffer dine, og jeg kunne umulig vært lykkeligere enn jeg er akkurat nå, her med deg. Jeg blunker raskt bort noen truende tårer, fordi jeg ikke vil uroe deg. Jeg tvinner fingrene mine i dine, og alt annet rundt oss er en tåke. Ubetydelig og lavmælt. Det er bare oss. Vi to.

Vi kommer hjem til meg. Danser inn døren, høy på livet og ør i toppen av shottene. Du tar på meg brillene mine og kysser meg ømt. Jeg blir nervøs og slår blikket ned, mens jeg forsøker å ta brillene av.

– Jeg syns du er så fin med brillene dine, sier du.

Men jeg vet at du ser jeg er sliten. Jeg vet at du vet at hodepinen er der igjen. Jeg ler det bort og spør om vi ikke heller skal være naken. Du sier at man kan se toppen av Ulriken fra sengen min, og konstanterer at ikveld er den blå. Du ser stille på meg og spør om jeg vil se på Ulriken med deg. Jeg ler og spør om du er en romantiker. Men i det jeg legger meg i armene dine og ser på den rare, blå masten – føler jeg meg så uendelig lykkelig. Som om alle puslebitene plutselig faller på plass. Som om det mørke tomrommet i meg fylles, del for del.

Vi sovner slik, du og jeg. Og når jeg våkner midt på natten, holder du fortsatt fast i meg. Og masten lyser fortsatt blått. Jeg kikker ut, på det samme vi så på noen timer tidligere.

Tenk hvis – dette bare eksisterer i hodet mitt. At jeg nok en gang lar meg bli dratt med i stormen av følelser. Tenk hvis – du ender opp med å være som de andre, nok et dårlig valg jeg ikke klarte å se. Tenk hvis – du knuser hjertet mitt, endelig og totalt – og jeg blir stående igjen med det mørke tomrommet og en uendelig masse med knuste drømmer. Tenk hvis – det vil være alt jeg tåler. At jeg vil knekke under vekten av sorgen, av tåpeligheten, av skammen og følelsen av utilstrekkelighet. Tenk hvis – hjertet mitt ikke tåler dette enda en gang.

En kveld blir alt annerledes. Jeg blir tvunget til å fortelle deg noe jeg har båret med meg, skammen min. Min mørke hemmelighet. Jeg vrir meg og lurer på om du tenker annerledes om meg. Om du føler annerledes for meg. Jeg finner ikke ordene, så jeg tar hånden din og legger den mot hjertet mitt.

– Her, kjenn. Jeg er så redd, så inderlig redd. Tenk hvis… Tenk hvis du ikke tåler dette, hvisker jeg.

Jeg føler meg mer sårbar enn noen gang. Jeg har latt deg få tilgang til det vondeste, det innerste. Du lar hånden din hvile på hjertet mitt mens du ser på meg med de mørke, uendelige øynene dine. Jeg forsøker å se vekk, men du henter blikket mitt tilbake. Så kysser du meg. Lenge. Og den natten sovner vi tettere enn vi har gjort tidligere.

Tenk hvis – du viser å være den eneste ene. At du viser deg å være den jeg skal dele livet med. At du viser deg å være den jeg skal stå stille med, den jeg skal le med, krangle med, gråte med. Tenk hvis du er den jeg skal sitte på terrassen med og stirre på solnedgangen i stillhet. Tenk hvis du er den jeg skal løpe nedover flyplassen med, med barn og kofferter på slep. Tenk hvis du er den som vil holde hånden min og støtte meg, slik jeg vil støtte deg. Tenk hvis du vil velge meg, og dele alt som er vondt og alt som er godt. Tenk hvis du vil være lykken og dele alt som livet vil servere oss.

Tenk hvis.

Reklamer

2 kommentar to “Tenk hvis.”

  1. Hanna 4. mars 2016 kl. 08:47 #

    Åh, smelt! 🙂

    • froekenk 17. mars 2016 kl. 19:25 #

      ❤ (jeg sprekker av lykke!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

eksfruer

Om den kaotiske hverdagen vår

frrrost

Just another WordPress.com site

sagasteinsdotter.blogspot.com

Om den kaotiske hverdagen vår

Henriette Ågren

Journalist. Oslo. Gift. Tvillingmamma til to prøverørsramper.

- Mer enn bare ord -

Just another WordPress.com site

tegnehanne

Om den kaotiske hverdagen vår

Om den kaotiske hverdagen vår

%d bloggere like this: